April 2, 2024

Vi tar nya tag för jämställdheten i transportsektorn!

Styrelsen för Nätverket Jämställdhet i transportsektorn välkomnar en ny styrelseordförande. Vi har också knutit till oss några ytterligare personers engagemang. Tillsammans kommer vi att fortsätta arbetet för jämställdhet inom trafik- och samhällsplanering och andra delar av transportsektorn.

Nätverket Jämställdhet i transportsektorn har sedan 2002 arbetat för jämställdhet inom trafik- och samhällsplanering och andra delar av transportsektorn. Arbetet drivs av alla de jämställdhetshjältar som verkar inom nätverket, och hålls samman av nätverkets styrelse. På årsmötet den 8 mars 2024 valdes en styrelse som består av både bekanta och nya ansikten.

På posten som ordförande efterträds Sara Eriksson av Hanna Wennberg. Hanna kommer också att ta rollen som kommunikationsansvarig. I övrigt ser styrelsen ut enligt följande:

  • Hanna Wennberg, Trafikverket, ordförande och kommunikationsansvarig
  • Linda Göransson, Trafikverket, vice ordförande och ansvarig för nätverksaktiviteter
  • Per Wisenborn, Malmö Stad, styrelseledamot och kassör
  • Linda Gustafsson, Umeå kommun, styrelsesuppleant och sekreterare
  • Olivia Dahlholm, Västtrafik, styrelseledamot och webbansvarig
  • Annika Kronsell, Göteborgs universitet, styrelseledamot och medlemsansvarig
  • Annika Carlsson-Kanyama, Ecoloop, styrelseledamot


På årsmötet valdes också revisorer. Per Eneroth, Jenny Eriksson och Jon Halling (suppleant). I valberedningen fortsätter Lena Smidfelt-Rosqvist, Charlotta Faith-Ell, Karin Svensson-Smith och Lena Levin.

Vi tackar de avgående ledamöterna i styrelsen för deras insatser i nätverket: Sara Eriksson (avgående ordförande) samt Maria Hernberg, Kersti Rikka och Mona Modin.

Vi ser fram emot ett nytt år med nya tag förjämställdheten i transportsektorn! Följ oss via vår webbplats och LinkedIn för att inte missa något!

Anmäl dig genom att fylla i formuläret

Tack! Din anmälan har skickats!
Oj! Något gick fel när anmälan skulle skickas.